Inicio » Generales » La Laguna » RECETA NAVIDEÑA

receta de patu de lah albujera

Garrovillas de Alconétar Foros Generales La Laguna RECETA NAVIDEÑA receta de patu de lah albujera

#102683
saavedra
Jefe de claves

Lo primeritu de tou es cogel el patu y pa esu lo mejol es una escopeta pajarera y jadel_li un refini en la chinostra, peru que quei entera y se muera de un dau, dehpue le retuelcih el gambeti y lo metih en una palangana con agua de la Juntanina bien calentita pa quital_li el plumaji.
Lo abris por la meta y le quitah las tripas y las asauras pa escaldal_las en un pucherinu; cuandu esteh bien escamondah lah vuelvis a metel en el patu.
Lo embadulnas de chicharronih de cochinu y le pinchas un palu desde el culu a la chinostra, o sea la cabeza.
Jadih una buena minaria de encina y cuando tengas un buen borraju lo ponih encima y le dah vuelta hasta que quei bien embueciu echanduli cai cuandu una poquina de sal y un traginu de vinu pa ti pa calental el cuelpu.
Cuandu ya estei bien dorau lo ponih en un lalgeru y le añais una hojinas de hartolana, te vah pa loh cantus de lah albujera con un buen platu de chanfaina y otru de friti y una botellina de vinu.
Pol ultimu el patu lo vuelvih a lah albujera y tu te comis la chanfaina, el friti y te bebis en vinu.
Comu me se olviaba te comis una naranjina de postri y queah comun señol.
Llevati una buena pelliza pol que ja un friu de cojonih.
salu