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Bihcochu ne naranha i chocolati

Garrovillas de Alconétar Foros Generales La Laguna Bihcochu ne naranha i chocolati

  • Este debate tiene 17 respuestas, 9 mensajes y ha sido actualizado por última vez el hace 14 años, 5 meses por kiko.
Viendo 15 entradas - de la 1 a la 15 (de un total de 18)
  • Autor
    Entradas
  • #17763
    kiko
    Miembro

    Ehta pa lambelssi loh de deu,enbeh encuandu me pongu i hagu angunu pagi que no meseda mu mal

    Mu cencillu tantu comu cohel:

    150g ne chocolati

    1naranha

    3guevuh

    250g n’açuca

    1yogul

    100ml n’aceiti

    250g n’harina

    1sobri ne levaura

    iun poquinu ne sal»mu poquina»

    —————————————————————————————————————————————-

    Hademus cachinu chiquininus nel chocolati»i lo apaltamus pa dehpue»

    echamu loh guevu,nel açuca i na naranh «pela i acachinuh chiqueninu» ena batiora duranti unuh tre minutu,le harreamu a meya potencia.

    aluegu le hincamu nel aceiti i nel yogu i lo batimu otra ve.

    dehpue echamu na levaura,la harina i nel poquinu ne sal,lo batimu otra ve ahta que quei bien ligau.

    conel moldi untau ne mantequila de antih,veltemus la masa enel i le vamuh echandu nel chocolati » cuidiau nel que se huma no,nel que se comi vali » porencima i bien repaltiu,aluegu lo calienti has nel rehtu

    ————————————————————————————————————————————–

    conel holnu calentau,lo metemus comu na meya ora na 180grau i dehpue caprovechi, no abraih nel holnu antih que pasin 20minutu que la hoemu,pa vel si ehta bien hechu cuandu lo saquemu le hincamus nel cuchillu i si lo sacamu limpiu ehta bien hechu,asina cavel quien e nel que me ici que la hechu

    nun salu i nun abraçu pa tos

    #106159
    ENCARNI
    Participante

    buena pinta tieni peru probarlo lo que se dici probarlo poco. entre las tortas borrachas y los bizcochos que te han dao por hacer ya puedis correr y no tan poco como corres si no hay que ir a la musara.

    #106160
    kiko
    Miembro

           Si no lo catah eh polque no ah queri,polque ta llamau nel muchachu i poiah avel bahau nun ratinu i avierah vihtu la muchacha, nun besinu» la lechi hrita me salio de p… mairi»  Francisco Luceño

     

    #106161
    T tevaju
    Participante

    kiko, por favor, dame la receta de la torta borracha. si me sale rica, te prometo que la siguiente que haga te invito a mi casa a probarla. eso si mejor te vienes y te vas corriendo para quemar calorias. un beso.

    #106162
    kiko
    Miembro

        Vamuh a vel tevaju,la torta borracha comu pohtri tipicu que lo eh de Garrivillas,i comu loh demah dulci que se hadin nel pruebru tienin la palticularia ne ca unu lo has na la su holma,peru la basi vien siendu  mah u menu asina

    Pa bihcochu ne meyu kilu puyera sel asin

    *unuh doh litruh dagua

    *meyu boti d’ani en granu

    *na ramina ne canela

    *na pellica dun limon

    tou ehtu lo ponih na lumbri na meya potencia,comu nus cuarentaicinco minutuh

    aluegu le hincas nus ochocientuh gramuh d’açuca iuna copina d’anih,dehandulo na lumbri na meya ora mah

    lo dehas enhrial i  seloponih  porencima nal bihcochu

    tamien pueih batil na clara ne guevu i adolnalu porencima conella,u poneli nus caramelinuh ecetira

    Poh buenu que ta provechi i nun salu Abul  Francisco Luceño

    #106163
    C ceres69
    Participante

     que el veranu pasau me dijerun jelgonera, y yo le hechaba la cupa al tabacu, engordau muchu polque he dejau de jumal, peru esti veranu sabis que la culpa será tuya, por las recetas tan ricas que ponis y encima con fotos. Kiko haber si me pueis ponel comu se já el bizcochu de la torta borracha,bueno que me la comeré a la salud de tous los alkonetarinus y en especial a la tuya kiko.

     Kiko saludos a la familia y besitos a tus niñ@s .

    #106164
    kiko
    Miembro

        Yo loh hagu asina

    *3 guevu  

    *250 gramuh d’açuca

    *250 ne harina

    *1 yogul,ne limon u natural

    *nun sobri ne levaura

    *nun vassu ne loh ne yogul d’aceiti

    i si quierih rayaura ne limon,essu va comu quiera nel que lo ha

    ———————————————————————————————————

    Tamien vendin ya paquetih dun preperau pa hadel loh bihcochu,i no tienih que poneli levaura,la harina vien ya lihta

    acueldati de batil loh guevu,nel açuca polomenuh nul pal ne minutus antih dechali nel yogu i la ceiti,le buelvis adal otra ve i le ponih ne rehtu  i batis otra ve,huntah nel moldi pa que no se pegui i al hornu lo menuh 25 u 30 minutu 

    Poh venga nun saluFrancisco Luceño

    #106165
    ChomboIII
    Participante

    Mi muhel vio la fotu del bihcochu ne naranha y dihu: «Esu tien quehtal güenu». Asina no polque eh madrileña peru lo he traduciu. Entonci, manu a la obra:   La cossa ehtubu a puntu del fracassu polque ella quieria echali chocolati del jumu alegri peru ehque mo salia mu caru y ehtaba tou cerrau.   Lo ingridienti ehtan el dobri polque en mi cassa somu cinco, amu, tre fiera yel matrimoñu.

      La mehcla bien;

      La decoracion  bien;

       Y el resultau eh algu diherenti del tuyu,  el mi holnu ehcondio el chocolati nel  jundon.  Me dierun un cachinu a probal de lah rahpaura que salierun po loh cohtau y ehtaba güenu, mu güenu.   Ehtu hue el domingu de tardi y ayel hui a jadeli una hotu al bihcochu partiu pa que se viera el chocolati nel jundon y mencontre el cuencu ya fregau y tou.  Hoy me dicin que cuandu jademu otru.   La que ma caiu.

    #106166
    fiti
    Participante

    buena pinta tiene chomboIII, que rico tiene que estar un saludo

    #106167
    ChomboIII
    Participante

    Este ya pasó a la historia. Cuando haga otro te lo diré y en cuanto salga del horno me apartaré la mitad y lo esconderé porque sino no lo pruebo.

    #106168
    kiko
    Miembro

            Ma guhtau velu,i seguru quehtava buenu,repetu nal chocolati,yo le hincu dehti que le icin fondal tamien peru loh cachinuh mu chiquinuh peru paltilu deprissa, si taldah muchu paltiendulu se deborriça nah manu,yo la primera ve tamien lo hidi nun cacharru de vidriu,aluegu ya me prepare mehol,cuandu lo saqui nel holnu i con cudiau pa no quemalti lo vah moviendu pa loh lau,que aluegu lo sacah mehol,ChomboIII tamien pueih hadel lo mehmu co na mançana,seguru que nash rahpaurah tamien ehtavan mu ricah.Lo ichu nun abraçu  Abul         Francisco Luceño

    #106169
    C conan48
    Miembro

    me podrias traducir la receta en español porque no se entiende nada.

    #106170
    C ceres69
    Participante

    Aqui os dejo una fotinus de la torta borracha, ¡QUE RICA!

    Solu un fallinu tuvi, que el caldu se lo eche calienti y se me agrietó el bizcochu.

    Lo tuvi que disimular con la jeringoncia del merengui que le eche por encima,

    pero os pueu asegurar que estaba de vicio.

     

     

     

    #106171
    ChomboIII
    Participante

    Lo prometido es deuda y aquí va un  reto para kiko. El bizcocho de chocolate:

         

    • INGREDIENTES:
    1. Tres o cuatro huevos (depende del tamaño)
    2. Un yogurt natural.
    3. Dos medidas del vaso del yogurt con harina.
    4. Dos medidas del vaso de yogurt con azúcar.
    5. Una medida del vaso de yogurt con aceite de girasol.
    6. Media medida de anís (yo uso Marie Brizard)
    7. Un sobre de levadura.
    8. Una tableta de chocolate de fundir (Nestlé postres o similar)
    • CONFECCIÓN
    1. Se aparta el contenido del yogurt y se lava y se seca el vaso.
    2. En otro recipiente se echan la harina, el azúcar y la levadura en las medidas que indiqué antes y se mezcla.
    3. Se baten los huevos.
    4. En una jarra pequeña o en un vaso grande se echa la medida de medio vaso de anís con el chocolate troceado y se mete al microondas durante un minuto y medio (el mío tiene 800W) ¡Ojo! no pasarse con el tiempo porque el chocolate se quema y amarga y si salen partes que no se han derretido no importa porque al mezclar todo con la batidora se deshace y si n, pues mejor.  Ya aparecerá en el bollo.
    5. Mezclar todo. La harina con el azúcar y la levadura, el yogurt, los huevos y el anís con chocolate y pasar por la batidora hasta conseguir una pasta homogénea sin grumos.
    6. Untar un recipiente con mantequilla y espolvorear con un poco de harina.
    7. Vertemos en dicho recipiente la mezcla pero siempre que quede libre la mitad hacia arriba porque al hornear sube mucho. (Yo uso el que veis en la foto y me sobra para una bandeja pequeña)
    8. Precalentar el horno diez minutos a una temperatura entre 150 y 180 grados.
    9. Lo metemos a hornear pero el tiempo de cocción puede variar en función de lo ingredientes o del propio horno, con lo que,  veremos que esta casi hecho cuando haya subido hasa por encima del borde del molde.  Solo entonces abriremos el horno y pincharemos con un cuchillo y cuando salga limpio,  sacar,  enfriar y servir.

      Realmente es un reto para kiko y para todo aquel que le guste la repostería hecha en casa.  Ah¡¡ y la torta está pa bebelsi tou el caldu.

     

    Saludos.  ComboIII.

     

    #106172
    eltenca
    Miembro

    Que vas a engordalí muchú con tantú bihcochu, aluegú no vas a sel capá de pelseguil las perdicí por esí Araya, aunque con las fieras que tienis, te tocará pocú,  hay  que cualsí algú que ya tenemú una eda, menus ma, que ahora bien la pesca y no hay que correli, sino ya veriamu los suori que mos entrán.

    Un saludo

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